Halloween Fortune – recension

Halloween Fortune är en slot som skapats av Playtech. Spelet är enkelt: du ska göra en satsning, låta hjulen snurra och sedan hoppas på att likadana symboler kommer upp flera gånger på någon av de vinstlinjer du satsat pengar på. Det går lika bra att spela från din mobil eller surfplatta som från en dator. Det finns rätt många olika slots och det som är speciellt med just den här sloten är det bonusspel du kan komma vidare till. Där har du chans att hjälpa en häxa i sitt arbete med att skapa en magisk brygd och såklart också chans att vinna. Tillhör du dem med mod och is i magen kan du dessutom öka vinsten genom en speciell gamble-funktion.

https://www.youtube.com/watch?v=y1Mwi8TKz2E

Spelet passar bra för alla som gillar halloween och det är rätt många. När högtiden började firas i Sverige var det ganska sällsynt och ofta lite trevande och försiktigt. På senare år har det blivit vanligare att fullt ut ge sig hän åt spöken, häxor och pumpor en gång om året. Tycker du att en gång om året är lite för lite kanske det här spelet är vad du behöver. Här finns det ständig tillgång till magiska brygder, spöklik stämning, döskallar, häxor och mörker. Du behöver inte vänta på en särskild dag. Som om inte det vore nog får du dessutom goda chanser att vinna. Förutom det särskilda bonusspelet bjuder Halloween Fortune både på en wild och en scatter, vilka ökar dina vinstchanser.

Vinstlinjer och insatser

Det finns 20 olika vinstlinjer i spelet. Du kan själv välja hur många av vinstlinjerna du vill satsa på och för att vinna behöver samma symbol komma upp på en av de vinstlinjer du har satsat på. De olika symbolerna har olika värde, så hur mycket du vinner beror på vilken symbol det är som ger dig vinst. På varje linje kan du satsa ett mynt och myntvärdet ställer du in mellan 0,01 euro och 1 euro, vilket gör att maxsatsningen är 25 euro per snurr.

Tema och grafik

Temat är halloween, vilket är lätt att förstå med tanke på spelets titel. Playtech har valt en mörk bakgrund där du som spelare kan ana ett kalt träd och siluetten av ett hus. Menyn som finns under själva spelhjulen och där du kan se till exempel dina satsningar och vinster har de lagt ett spindelvävsmönster över. Bland symbolerna på hjulen hittar du häxor, svarta katter, korpar, döskallar, häxbrygder och annat som brukar förknippas med halloween. De har lyckats väl med att plocka fram en lämplig layout och symboler som passar till temat. Musik och ljudeffekter är ganska nedtonade och kommer förmodligen inte ta mycket av din uppmärksamhet när du spelar men ljuden bidrar till att skapa en lite mystisk känsla.

Bonusfunktioner i spelet

Det finns en wild-symbol som är en pumpa. Den fungerar som en joker och kan ersätta vilken annan symbol som helst i en vinnande linje. Scatter-symbolen ser ut som spelets egen logga och får du fram tre eller fler av den får du free spins. Dessutom multipliceras vinsten och blir 5, 10 eller 50 gånger högre. Den roligaste bonusfunktionen är ändå bonusspelet som du kan komma till om du får upp en kittel på det första och femte hjulet. Du får då välja en häxa och hjälpa henne att få till en magisk brygd. I bonusspelet finns också en gamble-funktion där du kan spela om din vinst. Har du tur kan du fördubbla vinsten men har du istället otur förlorar du den.

Positivt med Halloween Slot

Det är väldigt lätt att förstå hur spelet fungerar. Bonusspelet är ett stort plus, det är alltid roligt när det vanliga snurrandet på hjul bryts av ett bonusspel. Temat är snyggt genomfört och grafiken av hög kvalitet. Musiken är för en gångs skull inte särskilt störig.

Negativt med Halloween Slot

Det finns ingen växande jackpott, vilket innebär att det inte heller finns några riktigt stora vinster. Halloween-temat kan kännas konstigt om det till exempel är vår.

Sammanfattning

Med Halloween Fortune har Playtech skapat ännu en rolig slot. Halloweentemat är spöklikt och mörkt, med gott om symboler hämtade från högtiden. Ljudeffekter och bakgrundsljud ökar den mystiska stämningen. Du har stor möjlighet att anpassa dina satsningar och också stor chans att vinna. Bonusfunktionerna gör att spelet blir ännu roligare att spela. Med spelets wild och scatter höjs vinstchanserna och med det särskilda bonusspelet får du både ta ett steg längre in i häxornas värld och en chans att vinna ännu mer. Bäst passar det här spelet dig som älskar halloween eller dig som älskar att vinna. Fast det finns väl ingen motsättning mellan dessa två, älskar du både halloween och att vinna borde du absolut testa denna slot.

Featured Casino
Minsta insättning är 100 kr
18+ Spela ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor gäller