Frankenstein Slot

Frankenstein är en skräcknovell av Mary Shelley som publicerades 1818 och som handlar om Dr. Frankenstein som skapade ett nytt liv genom att stjäla kroppsdelar från lik. Av ett misstag kom hjärnan från en kriminell man och varelsen, även kallad Monstret, blev ond. Den första filmen om Frankenstein från 1931 blev en stor succé och det blev även NetEnts slot med samma tema. Frankenstein Slot bygger på romanen och via samarbete med Universal Pictures kan de dessutom använda rollfigurerna från filmen. Historien kommer till liv när du spelar Frankenstein med en perfekt blandning av skräck, action och spännande extrafunktioner. Spelautomaten är full med specialsymboler som exempelvis Fire Wilds, Lightning Wilds, scatters samt en multiplikator som ger spelaren chansen att dubbla vinsterna.

Frankenstein Slot är en spelautomat med klassiska fem hjul, tre rader och 20 vinstlinjer. För att få vinst ska du lyckas få olika kombinationer av symboler som tillsammans skapar en vinstlinje. Symbolerna i spelet följer såklart temat och består av karaktärerna från filmen, till exempel doktor Frankenstein, monstret och hjärnan samt Fritz. Historien om doktor Frankenstein och hans skapelse är som sagt temat i detta populära spel med snygg design och stämningsfull musik. Spelautomaten kan spelas på datorn och fungerar utmärkt med operativsystemen Linux, Mac och Windows samt på mobila enheter. Mobilversionen av Frankenstein fungerar på alla enheter men en mobilapp kan ibland behövas beroende på vilket sajt spelet spelas på. Appen laddas enkelt hem i AppStore eller Google Play.

Vinstlinjer och insatser

Frankenstein Slot har fem hjul, tre rader och 20 vinstlinjer. Den minsta myntinstsen du kan göra på en spellinje är ett mynt och högsta är tio mynt. Du kan själv variera myntens värden och lägsta myntvärdet är 0,01 euro och högsta är 0,1 euro. Vinstlinjerna är inte fasta och du väljer alltså själv hur många du vill spela på. Det här innebär att lägsta insatsen per snurr är 0,10 euro och högsta insatsen per snurr är 100 euro. Det är alltså ett spel som passar både storspelade och nöjesspelare, även om det finns många slots där högsta insatsen är ännu högre. Spelet har en RTP på 96,7 %, en nivå som ligger i linje med många andra slots i medelklass. 

Tema och grafik

Historien om Dr. Frankenstein och hans skapelse är oerhört välkänd. Frankenstein Slot har ett snyggt designat gotiskt tema med skrämmande ljudeffekter och bakgrundsmusik som passar perfekt ihop med spelets övriga tema. Sloten är en oerhört välgjord spelautomat av högsta kvalitet med snygga och dynamiska 3D-effekter. Det bjuds även på många roliga animationer samt korta filmsnuttar. På spelautomatens hjul finns symboler som är skapade efter spelets tema med de välkända karaktärerna såsom doktor Frankenstein och monstret samt föremål som glaset med hjärnan, ett öga i en burk, en elektrisk lampa och månsken. Det finns dessutom specialsymboler där wild-symbolen är en blixt och scatter-symbolen är en väderkvarn. NetEnt har utan tvekan lyckats med den pricksäkra grafiken, den perfekta bakgrundsmusiken och atmosfären i denna slot.

Frankenstein Slot bonusfunktioner

I Frankenstein Slot finns det två typer av wilds; Lightning Wild som landar på hjul 2, 3 och 4 och Fire Wild som bara går att få under free spins. Båda wild-symbolerna fungerar som vanliga wilds, vilket betyder att de ersätter alla symboler förutom specialsymbolerna. Både Fire Wild och Lightning Wild är expanderande wilds. Det innebär att de sprider sig över hjulen genom att ändra två eller fler symboler till wilds, vilket ger spelaren chans att vinna enorma vinster. Scatter-symbolen i spelet är den brinnande väderkvarnen och när du får tre eller fler av dessa aktiveras upp till tio free spins. Med lite tålamod kan denna funktion ge mycket höga vinster med multiplikatorn som ständigt ökar till maximala x5.

Vad är bra med Frankenstein Slot?

Frankenstein Slot bjuder på ett klassiskt skräcktema med superb grafik och stämningsfull bakgrundsmusik. Innovativa och oerhört spännande specialfunktioner med två olika wilds, scatter som ger free spins samt en multiplikator. Återbetalningen till spelare är 96,7 %, vilket är väldigt bra. Maxvinsten är hela 1 500 gånger insatsen.

Vad är mindre bra med Frankenstein Slot?

Frankenstein Slot har ingen progressiv jackpott. Trots NetEnts samarbete med Universal saknas ett snyggt bonusspel, vilket hade varit ett stort plus.

Sammanfattning

Frankenstein Slot är en spelautomat med ett klassiskt skräcktema och modern grafik med spännande innovativa specialfunktioner där du kan vinna stora summor pengar. Spelet är mycket väldesignat och samarbetet mellan NetEnt och Universal har som vanligt varit lyckat. Oavsett om du gillar Frankenstein eller inte är spelautomaten väldigt underhållande med massor av free spins samt en ökande multiplikator på upp till x5. Här finns två olika wild-symboler där Lightning Wild sprider sig med blixtens hastighet och ger spelaren möjlighet att vinna riktigt stort. Frankenstein har en hög RTP, vilket är ett plus för den som tycker om att vinna ofta. Spelautomaten har bra bredd när det gäller insatser och du kan med fördel spela med både stor eller liten spelkassa. Spelet är okomplicerat men oerhört underhållande och passar de flesta!

Featured Casino
Minsta insättning är 100 kr
18+ Spela ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor gäller