Big Bang Slot

Det finns ingen som helt säkert vet hur vårt universum skapades men det finns en teori som är mer eller mindre oemotsagd och det är The Big Bang Theory. Denna teori säger att vårt universum skapades genom en gigantisk smäll. Oavsett om den teorin är sann eller inte låter NetEnt oss göra en resa ut i rymden och studera planeter, meteorer samt solen i sin slot Big Bang. Sloten har en traditionell uppbyggnad med fem hjul och tre rader samt 25 vinst- och insatslinjer. De 25 linjerna är fasta, så du behöver inte bekymra dig om vilka eller hur många du ska satsa på – det sköter Big Bang åt dig. Håll däremot utkik efter solen, den är viktig i denna slot!

Även om den här sloten har en traditionell uppbyggnad finns det en sak som skiljer den från andra videoslots och det är Multiplier Meter som du ser till vänster om spelplanen. Det är en mätare som talar om för dig vilken multiplikator du får vid vinst och denna bör du hålla ett öga på hela tiden. Det är nämligen med hjälp av den som du kan vinna storkovan! Det betyder att du som spelare bara behöver hålla koll på två saker då du spelar Big Bang och det är wild-symbolen och multiplikatormätaren. Ingen av dem kräver dock att du gör någonting aktivt, utan de sköter sig helt själva. Med andra ord är Big Bang en mycket enkel och avskalad, men samtidigt underhållande, slot.

Vinstlinjer och insatser

Big Bang Slot har 25 fasta insatslinjer, något som har blivit något av ett kännetecken för spel från svenska NetEnt. Det kan tyckas mycket och dyrt att spela med 25 linjer men insatsen per linje kan sättas mycket lågt och i gengäld får du 25 möjligheter till vinst vid varje snurr. Det finns sex olika myntvärden för dig att välja mellan, vilka ligger mellan 0,01 euro till 0,50 euro. Du kan även välja fyra insatsnivåer, vilket betyder att du maximalt kan satsa 100 mynt per snurr och den högsta vinsten i mynt räknat är 1 000 mynt. Nu till det roliga – har du fått fem vinster har du nu en multiplikator på x32 och med högt myntvärde kan du vinna hela 263 032 euro!

Tema och grafik

Med alla planeter, stjärnor och nebulosor som rusar runt på hjulen är det givna temat rymden och mer specifikt The Big Bang. Grafiken är som alltid i spel från NetEnt i toppklass. Symbolerna i form av planeter har en rad olika färger och den mest synliga är wild-symbolen som kommer i form av en orange sol med texten “wild”. Det är även den som skapar en stor smäll i spelet. Wild-symbolen ersätter nämligen alla andra symboler i Big Bang Slot eftersom inga andra specialsymboler finns. Wild-symbolen hjälper dig alltså att få vinnande kombinationer med minst tre likadana symboler på en av de 25 vinstlinjerna. Får du dessutom fem likadana solsymboler på en vinstlinje vinner du högsta vinsten, vilket är 1 000 mynt.

Bonus- och specialfunktioner

Bonus- och specialfunktionerna går fort att beskriva då det i princip inte finns några. Den enda funktionen som sticker ut är multiplikatorstegen till vänster på spelplanen som å andra sidan kan belöna dig rikligt. Då du börjar spela står den på x1, alltså ingen multiplikator, men vinner du en gång får du vinsten x2 nästa snurr. Vinner du igen får du vinsten x4 och så fortsätter det till x8, x16 och till slut x32, men det förutsätter att du vinner alla snurr på rad. Gör du ett snurr utan vinst åker du ner på x1 igen ända tills du börjar vinna igen. Det finns alltså inga bonusrundor eller free spins i denna slot men wild-symbolen hjälper dig att öka vinstchanserna i spelet utan specialfunktioner.

Bra med Big Bang Slot

Möjligheten till en supervinst på 263 032 euro lockar givetvis till spel, även om möjligheten att få den är ytterst liten. Avsaknaden av krångliga och avancerade specialfunktioner samt andra finesser gör denna videoslot till den ultimata sloten för nya spelare.

Mindre bra med Big Bang Slot

För mer erfarna och avancerade spelare kan det kanske bli lite enahanda att bara snurra på samma planeter hela tiden, ett bonusspel skulle lyfta sloten för dessa spelare.

Sammanfattning

Big Bang Slot är en videoslot från NetEnt som har fem hjul, tre rader och 25 fasta vinstlinjer. Det finns ingen fast eller växande jackpott men den högsta vinsten i mynt är 1 000 på ett snurr. Under optimala förutsättningar kan det betyda en vinst på hela 263 032 euro. Det finns inget bonusspel och inte heller några free spins, utan spelet bygger på att klättra uppåt på en bonusstege och lyckas få en multiplikator på x32. Grafiken är som vanligt i spel från NetEnt utomordentligt utförd och trots det enkla formatet är det en trevlig och underhållande videoslot. Det här en av många slots från NetEnt som passar bra för nya och ovana spelare, då det är minimalt med saker att hålla reda på.

Featured Casino
Minsta insättning är 100 kr
18+ Spela ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor gäller